Zpět do obchodu

Registrace

Staré mapy

které naleznete na tomto webu, jsme pro vás vybrali s láskou, jakou tyto staré grafiky milujeme. Starých map existuje ohromné množství a my pro vás připravujeme ty nejkrásnější a také ty se vztahem k zemi, kde žijeme. Českou republiku na nich přirozeně nenajdete, protože se jedná o mapy stovky let staré. Ať jde o staré námořní mapy, mapy hvězd, listy z botanických atlasů nebo plány starobylých měst. Z každého kusu dýchá historie a ohromný kus poctivé grafické práce. Atmosféra, kterou dodají tyto tisky vašemu domovu, pracovně či kanceláři, se nedá napodobit a můžete si ji užít dle svého výběru.

Originály map lze upravovat a my pro vás tyto mapy výrazně zvětšujeme. Díky vysokému rozlišení a rozměru pak vidíte mapu tak, jak si ji ve své době nemohli prohlédnout ani samotní tvůrci. Například u plánů měst můžete pozorovat ulice a stavby. Ke každé mapě či starému tisku vám přinášíme co nejpodrobnější popis, včetně údajů o autorech, datu vydání. Tyto údaje získáváme studiem a z veřejných zdrojů. Může se stát, že zapomeneme například na jednoho z autorů, neboť dobové prameny uvádějí u některých děl více autorů nebo variant vydání jednotlivých tisků.

Ukázka detailu na mapě Paříže. Můžete si na ní prohlížet královský palác a dnes již zaniklé domové mosty, známé z knih a filmů.blog-stare-mapy-

Když to má být starý kus, odborník je Grafikus! Podívejte se hned teď na naši nabídku starých map a tisků.


Staré mapy se snažíme také sbírat, ale i když je v některých případech vlastníme, nemáme k nim autorská práva, která jsou kvůli svému stáří ve "veřejném vlastnictví". Tento údaj uvádíme v souladu s pravidly užívání tohoto veřejného vlastnictví.