Zpět do obchodu

Registrace

Tisk plakátů Grafikus

Jak tiskneme plakáty, co vám přijdou domů? S péčí a láskou. Chceme totiž, aby vám pomáhaly co nejdéle... a vy jste na nás s láskou vzpomínali taky co nejdéle, nebo se k nám dokonce vraceli. Metod tisku je dnes k dispozici ohromné množství a my pro vás vybíráme zlatou střední cestu. Nenabízíme nejlevnější tisk, protože chceme, aby barvy měly stálost a kvalitu. Naše tisky jsou vytištěny na profesionálních plotrech Roland při použití  technologie digitálního tisku, která využívá Eko - solventní inkoust.

Jde o ředidlový inkoust, který neobsahuje škodlivé výpary a může být tedy využívaný i v kancelářském prostředí. Je vyvinutý pro kvalitní tisky, dosahující výborného barevného gamutu a vysokého tiskového rozlišení.

Solventní inkoust obsahuje jako nosič barvy ředidlo. Jde o velice trvanlivý a odolný tisk, který se využívá zejména pro výrobu venkovních nosičů. Abyste mohli mít náš tisk doma, používáme Eko - solventní inkoust.

 

Solventní Tisk: Technologie, Výhody a Aplikace
Solventní tisk je technologie, která využívá inkousty na bázi rozpouštědel (solventů) pro tisk na různé druhy materiálů, zejména na nesavé povrchy, jako jsou vinyl, PVC, polypropylen a další syntetické substráty. Tento typ tisku je oblíbený především v oblasti velkoformátového tisku pro venkovní i vnitřní použití.

Princip Solventního Tisku
Solventní tiskárny fungují na principu tryskání inkoustu na povrch materiálu. Inkousty obsahují rozpouštědla, která rozkládají pigmenty a umožňují jejich lepší přilnavost k materiálu. Po aplikaci inkoustu se rozpouštědla odpařují, což zanechává trvanlivý a odolný potisk. Tato technologie je známá svou schopností produkovat vysoké rozlišení a živé barvy, které odolávají vlivům počasí a UV záření.

Typy Solventních Inkoustů
Pravé (Tradiční) Solventní Inkousty: Obsahují silná rozpouštědla, která zajišťují vynikající přilnavost a trvanlivost inkoustu na téměř jakémkoli povrchu. Jejich nevýhodou je silný zápach a potenciální škodlivost pro životní prostředí a zdraví.

Mírné (Mild) Solventní Inkousty: Používají méně agresivní rozpouštědla, což snižuje zápach a toxické výpary. Jsou šetrnější k životnímu prostředí, ale stále poskytují dobrou trvanlivost a odolnost.

Ekologické (Eco) Solventní Inkousty: Tyto inkousty obsahují ještě méně škodlivých látek a jsou navrženy s ohledem na životní prostředí a zdraví uživatelů. Jsou ideální pro použití v interiérech a v prostředích, kde je vyžadována nízká emisní úroveň.

Výhody Solventního Tisku
Trvanlivost a Odolnost: Solventní tisk je extrémně odolný vůči povětrnostním vlivům, UV záření a mechanickému opotřebení. To z něj činí ideální volbu pro venkovní aplikace, jako jsou billboardy, bannery a venkovní reklama.

Všestrannost Materiálů: Solventní inkousty dobře přilnou k široké škále materiálů, včetně vinylu, PVC, textilií a papíru. To umožňuje tisk na různé povrchy s vynikající kvalitou obrazu.

Kvalita Tisku: Díky vysokému rozlišení a schopnosti reprodukovat živé barvy je solventní tisk vhodný pro vytváření detailních a barevně bohatých obrazů.

Nákladová Efektivita: V porovnání s jinými tiskovými technologiemi, jako je UV tisk, je solventní tisk často ekonomicky výhodnější, zejména při velkých objemech tisku.

Aplikace Solventního Tisku
Venkovní Reklama: Billboardy, bannery, obalová reklama a polepy vozidel jsou běžnými aplikacemi solventního tisku, díky jeho odolnosti vůči povětrnostním vlivům.

Interiérová Grafika: I když je méně běžný než UV nebo latexový tisk, solventní tisk se používá také pro interiérové dekorace, například tapety, plakáty a umělecké reprodukce.

Maloobchodní Reklama: Solventní tisk je populární pro výrobu propagačních materiálů, jako jsou stojany, vývěsní štíty a výlohy, které vyžadují vysokou vizuální přitažlivost a odolnost.

Průmyslové Aplikace: Solventní tisk je také využíván v průmyslových aplikacích, kde je potřeba tisknout na specifické materiály, jako jsou folie pro elektroniku nebo specializované štítky.

Ekologické Aspekty a Bezpečnost
Přestože solventní inkousty poskytují mnoho výhod, je důležité zmínit jejich ekologické a zdravotní dopady. Tradiční solventní inkousty obsahují těkavé organické sloučeniny (VOC), které mohou být škodlivé při vdechování a mohou přispívat ke znečištění ovzduší. Proto se stále více upřednostňují mild a eco solventní inkousty, které mají nižší obsah VOC a jsou šetrnější k životnímu prostředí.

Závěr
Solventní tisk představuje robustní a univerzální technologii, která je schopná produkovat vysoce kvalitní a trvanlivé tisky na různé materiály. Jeho aplikace sahají od venkovní reklamy po průmyslové využití, což potvrzuje jeho význam na trhu s tiskovými technologiemi. S rostoucím důrazem na ekologii a bezpečnost se solventní tisk nadále vyvíjí směrem k použití šetrnějších inkoustů, což zajišťuje jeho relevanci a udržitelnost v budoucnosti.